Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@01:42:15 GMT

نمایی از حقوق بشر آمریکایی در عرصه داخلی

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۹۷۸۳۰

نمایی از حقوق بشر آمریکایی در عرصه داخلی

تبعیض نسبت به اقلیت‌های قومی- نژادی همچون سیاه پوستان توسط پلیس  آمریکا به یک نژادپرستی سیستماتیک تبدیل شده است.

به گزارش مشرق، آمریکا در حالی خود را پیشرو و مجری حقوق بشر به جهان معرفی می‌کند که سردمداران این کشور نه تنها در عرصه بین‌الملل بلکه در درون کشور خود نیز موجی از تبعیض و خشونت علیه اقلیت‌ها را به راه انداخته‌اند؛ موجی که مهاجران و اقلیت‌ها به ویژه سیاه پوستان را با خود می‌برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خودبرتر پنداری سفیدپوستان آمریکا در قبال جمعیت ۱۴ درصدی آمریکایی‌های آمریکایی‌تبار را می‌توان از سطح جامعه گرفته تا سطوح مقامات بلندپایه سیاسی-امنیتی مشاهده کرد که هر کدام با ابزارهای مختلف در صدد تحقیر و ضربه زدن به این اقلیت برآمده‌اند.

سیاهان، قربانی آحاد نژادپرست و هدف ماموران امنیتی

تراژدی کشتار سیاه پوستان موضوع جدیدی نیست و عمری به قدمت تاریخ ایالات متحده آمریکا دارد که اوج آن را می‌توان در دوره ننگین برده‌داری دید. از سال ۱۹۰۹ میلادی که تلاش‌های جنبش‌های مدنی و سیاسی سیاهپوستان همچون «انجمن ملی پیشرفت رنگین پوستان» (NAACP) به بار نشست باز هم همواره شاهد قربانی شدن این اقلیت نژادی هستیم.

کشتار «گرین وود» تنها ۱۲ سال بعد اتفاق افتاد. یکم ژوئن ۱۹۲۱ در ماجرای کشتار «گرین وود» تولسا اوکلاهاما ۳۰۰ سیاه پوست کشته و ۸۰۰ نفر دیگر زخمی شدند. در جریان این رخداد وحشتناک، ساکنان سیاه پوست و کسبه منطقه گرین وود در تیراندازی جمعی نژادپرستانه توسط اوباش سفیدپوست قتل عام شدند.

این قبیل رخدادها همواره به انحای مختلف تا کنون ادامه داشته‌است همانند رخداد اخیر در شهر «بوفالو» آمریکا که در جریان آن، ۱۰ فرد سیاه پوست هدف اقدام نژادپرستانه قرار گرفته و کشته شدند. یک معلم سیاه پوست از شهر بوفالو در این باره می‌گوید «آمریکا بر اساس نژادپرستی ساخته شده‌است.»

این قصه زمانی تلخ‌تر به نظر می‌رسد که نیروهای به ظاهر حافظ امنیت، خود بلای جان نوجوانان و جوانان سیاه پوست می‌شوند که نمونه آن ماجرای ۲۰۱۴ شهر فرگوسن است که «مایکل براون» نوجوان سیاهپوست در آن سال به دست یک پلیس سفید پوست کشته شد. قتل او موجی از اعتراضات به برخورد پلیس با شهروندان سیاهپوست را رقم زد که دامنه آن به بیش از ۱۷۰ شهر آمریکا کشیده‌شد.

این حجم از گستردگی اعتراضات به لطف شبکه‌های اجتماعی صورت گرفت؛ همان گونه که بعد از قتل «جورج فلوید» شهروند سیاه پوست آمریکایی توسط یک افسر پلیس در سال ۲۰۲۰ باز هم سیلی از اعتراضات به راه افتاد و نشان داد حتی با وجود هراس مقامات سیاسی و نظامی آمریکا از فضای رسانه‌ای و تشدید انزجار عمومی، باز هم ابایی از تکرار خشونت علیه اقلیت سیاه‌ پوست ندارند به عبارتی، این تبعیض نژادی به امری نهادینه و سیستماتیک درآمده‌است.

نژادپرستی سیستماتیک در آمریکا از نگاه آمار

شاید این پرسش به ذهن برخی برسد که شاید جرائم انجام گرفته در جمعیت سیاه پوست آفریقایی‌تبار به حدی بالا است که رفتار خشونت‌بار پلیس را به همراه داشته‌است؟ اما آمارهایی که در ادامه خواهد آمد، به آن پاسخ منفی می‌دهد.

- سیاه پوستان بیش از سفیدپوستان در معرض تیراندازی مرگبارند

اعداد و ارقام مرتبط با تیراندازی پلیس به سمت مردم که به قتل منجر شده، نشان می‌دهد احتمال تیراندازی مرگبار به آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار نسبت به تعداد کلی آنها در جمعیت این کشور، بسیار بالاتر از سفیدپوستان و اسپانیایی‌تبارها است.

اگرچه جمعیت آمریکایی‌های آفریقایی تبار کمتر از ۱۴ درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می دهد اما حدود ۲۴ درصد تیراندازی‌های مرگبار توسط پلیس از سال ۲۰۱۵ تاکنون به آنها مربوط می شود. تحقیقات بیشتر نشان می دهد میزان تیراندازی مرگبار پلیس به سیاهپوستان غیرمسلح در ایالات متحده بیش از سه برابر بیشتر از افراد سفیدپوست است.

- آفریقایی-آمریکایی‌ها بیشتر از دیگران به جرم مصرف مواد دستگیر می‌شوند

شمار آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار که به دلیل مصرف مواد دستگیر می‌شوند به مراتب بیشتر از سفیدپوستان است. در حالی که بررسی ها نشان می‌دهد مواد مخدر در سطوح مشابهی بین سفیدپوستان و سیاه‌پوستان مصرف می شود.

در سال ۲۰۱۸، حدود ۷۵۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار آفریقایی-آمریکایی به دلیل مصرف مواد دستگیر شدند، در حالی که این رقم از هر ۱۰۰ هزار سفیدپوست آمریکایی حدود ۳۵۰ نفر بود. نظرسنجی‌های ملی در مورد مصرف مواد مخدر نشان می‌دهد که سفیدپوستان به میزان مشابه مواد مخدر مصرف می‌کنند اما آفریقایی-آمریکایی‌ها همچنان بیشتر دستگیر می شوند.

- آفریقایی-آمریکایی‌ها بیش از دیگران زندانی می‌شوند

بر اساس آخرین داده‌ها، آفریقایی-آمریکایی‌ها پنج برابر آمریکایی‌های سفیدپوست و دو برابر آمریکایی‌های اسپانیایی‌تبار در زندان هستند.

در سال ۲۰۱۹، آفریقایی-آمریکایی‌ها حدود ۱۳ درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می دادند اما تقریباً یک سوم جمعیت زندانی این کشور به آنها اختصاص داشت. سفیدپوستان آمریکایی با وجود اینکه بیش از ۶۰ درصد از کل جمعیت ایالات متحده را تشکیل می‌دهند، تنها حدود ۳۰ درصد از جمعیت زندانی به آنها اختصاص دارد.

نگرانی از تداوم نژادپرستی نهادینه در آمریکا

اگر چه آمریکا خود را سردمدار دموکراسی و حقوق بشر معرفی می‌کند اما در واقع عکس آن اتفاق افتاده‌است و بسیاری نسبت به خشونت و نژادپرستی نهادینه شده در این کشور ۳۳۳ میلیون نفری نگران هستند.

تیرماه پارسال «میشل باشله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان گفت: برخورد نژادپرستانه ماموران پلیس و به کارگیری زور بیش از حد در برخورد با اقلیت‌های نژادی در آمریکای شمالی، اروپا و آمریکای لاتین یک مشکل نهادینه است و از همه دولت‌ها خواست ضمن برچیدن این تبعیض، ماموران انتظامی مسئول قتل آفریقایی‌تباران را مجازات کنند.

او در بخشی از گزارش خود به جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد که نژادپرستی ساختاری مانع برخورداری عادلانه اقلیت‌های نژادی از اشتغال، بهداشت، آموزش و پرورش، مسکن و عدالت می‌شود.

در همین راستا می‌توان به گزارش «سی. ان. ان» اشاره کرد که نشان می‌دهد با وجود اصلاحات حقوق مدنی ۵۰ سال پیش که بستر برای گسترش فرصت‌ها و کاهش تبعیض نژادی هموار شد تا به امروز عملاً درآمد و ثروت خانواده‌های سیاه پوست به خانواده‌های سفیدپوست نزدیک نشده‌است. به گفته «الورا درنونکور» استادیار رشته اقتصاد و سیاست عمومی در دانشگاه برکلی کالیفرنیا، در نیم قرن گذشته بسیاری از شاخص‌ها همانند شکاف ثروت و شکاف درآمدی ثابت بوده‌است.

بنابراین خانواده‌های سفیدپوست همچنان از نظر ثروت از خانواده‌های سیاهپوست بسیار پیشی می‌گیرند. خانوارهای معمولی سیاه پوست در هر دو سال ۱۹۶۸ و ۲۰۱۶ کمتر از یک دهم دارایی خالص خانواده معمولی سفیدپوست را داشته‌اند. (نمودار زیر)

از طرفی در سال ۲۰۱۶ میلادی، شکاف درآمدی بین خانواده‌های سیاه و سفید تقریباً مشابه سال ۱۹۶۸ است. پس از کاهش اندکی در دهه ۱۹۷۰، شکاف بین درآمد متوسط خانوارهای سیاه و سفید در چندین دهه گذشته به طور مداوم ادامه یافته‌است.

نقض حقوق بشر در آمریکا تنها به خشونت و کشتار اقلیت‌ها محدود نمی‌شود بلکه آنها در بهره‌گیری از فرصت‌ها نیز دربند نژادپرستی سیستماتیک و نهادینه هستند. «سی رایت میلز» در کتاب خود با بیان مثالی گفته اگر شما از خانواده راکفلر باشید در یک بیمارستان خوب به دنیا می آیید، در یک مدرسه عالی درس می‌خوانید، احتمالأ وقتی ۱۳ ساله شدید با وزیر خزانه داری آمریکا صبحانه می‌خورید و زمانی که۲۰ ساله شدید در هاروارد یا بهترین دانشگاه‌های آمریکایی پذیرفته می‌شوید. درنهایت وقتی سنتان بیشتر شد مناصب حکومتی می‌گیرد و وارد طبقه نخبگان می‌شوید. ولی اگر سیاه‌پوست باشید مدرسه و دانشگاه خوبی نمی روید و در نتیجه در حاشیه باقی می‌مانید و در نهایت معیارهای حقوق بشری محروم می‌مانید.

در مجموع، نبود فرصت یکسان برای سیاه پوستان و دیگر اقلیت‌ها در مقایسه با سفیدپوستان، آنها را در شرایط دشوار قرار می‌دهد به طوری که آنها برای دستیابی به موقعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باید چندین برابر جمعیت سفیدپوست تلاش کنند. متاسفانه به دلیل قدرت جایگاه برتر آمریکا در جهان، تبلیغات هالیوودی و سکوت کشورهای غربی، این گونه تبعیض‌ها نادیده گرفته می‌شود و گهگاهی در رسانه‌های جمعی و شبکه‌های اجتماعی انعکاس می‌یابد.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت پلیس آمریکا شورای حقوق بشر سازمان ملل ایالات متحده آمریکا خزانه داری آمریکا خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت آفریقایی آمریکایی ها آفریقایی تبار ایالات متحده سیاه پوستان نشان می دهد مصرف مواد سیاه پوست حقوق بشر اقلیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۹۷۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!

پایتخت انگلیس، ظرف چند ماه اخیر، شاهد تظاهرات ضد صهیونیستی بی‌سابقه بوده و در برخی از آنها، بیش از ۵۰۰ هزار نفر شرکت کرده‌اند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: این، برای سرویس اطلاعات و امنیت داخلی (MI۵) رژیمی که پایه‌گذار رژیم اشغالگر اسرائیل بوده، فاجعه‌ای بسیار سنگین است و حتی می‌تواند ‌گریبان دولت انگلیس را هم در آینده بگیرد.

درد این ماجرا، همچنان به جان مقامات سیاسی و امنیتی انگلیس باقی است. آنها برای فرافکنی و سرکوب، تظاهرات ضد صهیونیستی را به ایران و سپاه پاسداران نسبت دادند؛ اما سوژه تمسخر شدند؛ چرا که خبر از عمق نفوذ معنوی ایران می‌دادند.

روزنامه تایمز ادعا کرده بود: «گروه‌های مرتبط با ایران و حامیانش در تظاهرات خود در انگلیس، اعلامیه‌هایی را پخش کردند که به اظهارات رهبر جمهوری اسلامی برای نابودی اسرائیل استناد کرده بود. این تظاهرات را ایران ترتیب می‌دهد».

رهبر انقلاب، ۱۰ آبان ۱۴۰۲ در واکنش به اظهارات مالیخولیایی از این دست، به مطایبه فرمودند: «مردم غزه با صبر خودشان توانستند وجدان بشری را به حرکت در بیاورند. ببینید در دنیا چه خبر است؟ در کشورهای غربی، در انگلیس، فرانسه، ایتالیا، در خود آمریکا، جمعیت‌های انبوه می‌آیند در خیابان علیه اسرائیل و در موارد بسیاری علیه آمریکا شعار می‌دهند. آبروی اینها رفت؛ واقعاً هیچ علاجی ندارند، نمی‌توانند توجیه کنند. لذا می‌بینید یک ابلهی پیدا می‌شود می‌گوید اجتماع مردم در انگلیس، کار ایران است! لابد بسیج لندن و بسیج پاریس این کار را کرده‌اند!».

درد گلوگیر تظاهرات‌های ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفری، همچنان به جان مقامات انگلیسی باقی بود، تا این که موشک‌ها و پهپادهای نقطه‌زن سپاه پاسداران، پدافند انگلیس و آمریکا و اسرائیل را یکجا شکافتند و حفاظت‌شده‌ترین پایگاه نظامی رژیم صهیونیستی (نواتیم) را دَرهَم کوبیدند. این هم، عقده گلوگیر بعدی برای انگلیس شد.

برخی مقامات افراطی انگلیس، چند سالی است خیال «تروریستی خواندن و تحریم سپاه پاسداران» را زمزمه می‌کنند. اما هر بار، توهم بالا آورده خود را قورت می‌دهند، چون می‌دانند که در صورت ارتکاب چنان حماقتی، باید بند و بساط خود را جمع کنند و از منطقه متواری شوند.

وجه سوم ماجرا، شرمندگی و سرکوفتی است که مقامات و رسانه‌های دولتی انگلیس، به خاطر حمایت از نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و عدم همراهی با افکار عمومی خشمگین، گرفتار آن شده‌اند. معترضان، چند ماه قبل در اعتراض به بی‌شرمی بی‌بی‌سی در توجیه نسل‌کشی صهیونیست‌ها، رنگ قرمز به در و دیوار ساختمان این شبکه پاشیدند.

مجموعه این عقده‌ها و گرفتاری‌ها، موجب شده شبکه BBC به نیابت از MI۶ و MI۵ به خط شده و ادعا کند به سند سپاه پاسداران (آن هم سند فوق محرمانه!) دسترسی پیدا کرده؛ سندی ساختگی که در آن با ذکر جزئیات گفته می‌شود به نیکا شاکرمی در حین بازداشت تجاوز شده است(!)

در حالی که حتی برخی مخالفان جمهوری اسلامی هم، با استنادات و استدلال‌های متعدد اثبات کردند سند ادعایی بی‌بی‌سی جعلی است، بلافاصله VOA، رادیو فردا و اینترنشنال، به همراه برخی پایوران بی‌آبرو و لاقید (مانند زیباکلام و آذر منصوری) به صف شدند؛ تا به زعم خود، موضوع غالب در فضای رسانه‌ای (خیزش ضد صهیونیستی دانشگاهیان آمریکا و اروپا/ سانسور و سرکوب شدید آنها) را عوض کنند!

نیازی به تفصیل نیست. فقط باید به MI۶ و موساد که مدت‌هاست در به صف کردن رسانه‌های اپوزیسیون همکاری می‌کنند، نوشت: شماها اگر واقعاً در کار اطلاعاتی، کمترین کفایتی داشتید، نه در عملیات طوفان الاقصی غافلگیر می‌شدید، و نه در رهگیری ده‌ها موشک و پهپاد سپاه پاسداران درمی‌ماندید، که امنیتی‌ترین پایگاه‌های نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را در شمال و جنوب و مرکز سرزمین‌های اشغالی در هم کوبیدند. و ایضاً، اگر کفایت داشتید، مانع از گرفتار شدن سفیر انگلیس و رابط سیاسی سفارت و شاه‌مهره‌های جاسوسی‌شان در تهران، به هنگام ارتکاب جرم یا تبادل پیام می‌شدید.

دیگر خبرها

  • سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ذهن آمریکااندیش
  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت دارم
  • آمریکایی‌ها درباره حقوق بشر فقط لفاظی می‌کنند
  • رفتار آمریکا با دانشجویان حامی فلسطین حقیقت حقوق بشر آنها را روشن کرد
  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
  • تجمع دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار در حمایت از خیرش اساتید و دانشجویان آمریکایی و اروپایی
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا