Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک سال از خروج بی برنامه و شتابزده آمریکا از افغانستان می گذرد و در حالی که فرودگاه کابل به نماد این عقب نشینی فضاحت بار تبدیل شده، بازگشت فرودگاه به چرخه عملیاتی شدن کامل، برای احیای اقتصاد فروپاشیده افغانستان حائز اهمیت است.

به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست از خبرگزاری فرانسه، مقام های طالبان با گذشت یک سال از ورود به افغانستان، به عکاسان خبرگزاری فرانسه اجازه عکاسی از فرودگاه و مناطقی را دادند که سال گذشته درهم ریخته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فرودگاه اکنون با چند پرواز داخلی و خارجی به وضعیت عادی بازگشته اما حمایت قابل توجهی برای شرکت های هواپیمایی خارجی بزرگ لازم است تا برنامه کامل پروازی شان از این فرودگاه را از سرگیرند.

 

مقام های طالبان یک شرکت دایر در ابوظبی را مسئول نظارت بر خدمات مدیریت زمینی و تامین امنیت مسافران کرده اند.

مسئولیت کنترل ترافیک هوایی نیز با افغان های آموزش دیده توسط کارشناسانی از ازبکستان و قطر است.

یک سال پیش، دهها هزار مرد و زن و کودک برای خروج از افغانستان به این فرودگاه هجوم آوردند.

تصاویری از حمله جمعیت به هواپیماهای پارک شده، بالا رفتن از هواپیماها و چسبیدن برخی به هواپیمای باری ارتش آمریکا که در حال خروج از باند فرودگاه بود، در بولتن های خبری سراسر جهان منتشر شد و همه را در بهت و حیرت فرو برد.

 

هرج و مرج ناشی از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، در هیچ کجا به اندازه فرودگاه کابل مشهود نبود، جایی که جمعیت مردمی برای تخلیه با هر پروازی که به خارج از کشور انجام می شد، شتاب کردند.

عکاس خبرگزاری فرانسه آن زمان تصاویری از هراس و وحشتی را ثبت کرد که نماد عقب نشینی آشفته واشنگتن پس از دو دهه مداخله نظامی در افغانستان بود که پس از حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شده بود.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: افغانستان ، ایالات متحده آمریکا ، نظامیان آمریکایی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افغانستان ایالات متحده آمریکا نظامیان آمریکایی خبرگزاری فرانسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۸۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) اعلام کرده است که از ماه جنوری تا مارچ سال جاری میلادی دست‌کم ۳۶ تن در پی حملات داعش در افغانستان کشته و ۱۱۸ تن دیگر زخمی شده‌اند.

 روز پنج‌شنبه، ۱۳ ثور، با نشر گزارشی به دستور شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان زیر سلطه طالبان گفته است که در این حملات بیشتر شیعیان هدف قرار گرفته‌اند.

براساس این گزارش، از ۶ تا ۱۱ جنوری، سه انفجار بمب‌دستی در شهر کابل سبب کشته و زخمی شدن دست‌کم ۷۹ غیرنظامی شده است.

یوناما افزوده است که در ۶ جنوری پنج غیرنظامی در پی انفجار مین جاسازی‌شده در یک بس مسافری در منطقه دشت‌برچی کابل کشته و ۲۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

همچنان در ۹ جنوری انفجار مین جاسازی‌شده در یک ماشین حامل کارمندان اداره زندان‌های طالبان در منطقه «الوخیل» کابل، سه کشته و ۱۳ زخمی برجا گذشته است.

این گزارش تصریح کرده است در تاریخ ۱۱ جنوری نیز در پی وقوع انفجاری در یک مارکت تجارتی واقع در دشت‌برچی کابل که هنوز نوعیت آن مشخص نشده است، سه تن کشته و ۲۱ تن دیگر زخمی شده‌اند.

مردان، زنان و کودکان شامل قربانیان این حملات هستند.

طبق یافته‌های یوناما، حمله انتحاری در مقابل نمایندگی کابل بانک در قندهار هم ۲۵ کشته و ۵۰ زخمی برجا گذاشته است.

این حمله در ۲۱ مارچ رخ داده بود.

مسئولیت تمام این حملات را گروه داعش بر عهده گرفته است.

گفتنی است که پس از ماه مارچ نیز کابل و هرات گواه حملات داعش بوده است.

در تازه‌ترین مورد، شام‌گاه دوشنبه، ۱۰ ثور، افراد تفنگ‌دار مربوط به داعش بر مسجد شیعیان در ولسوالی گذره هرات حمله کرده‌اند که در پی آن، شش تن به‌شمول زنان و کودکان کشته‌ شده‌اند و یک تن دیگر زخمی شده است.

این آمار قربانیان ناشی از حملات داعش در حالی ارایه می‌شود که طالبان همواره حضور فیزیکی جنگ‌جویان گروه داعش را در افغانستان رد کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کشته و زخمی شدن ۱۵۴ نفر در حملات داعش در افغانستان
  • حملات داعش در افغانستان بیش از ۱۵۰ کشته و زخمی برجای گذاشته است
  • بازخوانی یک جنایت
  • نمایشگاه بزرگ قرآنی کابل و حمایت از غزه
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • ارسال اولین محموله کمک چین به افغانستان
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد